Actueel voor Voor ouders en verzorgers

Het jaarverslag Passend onderwijs 2021 is gepubliceerd en bevat een overzicht van de werkzaamheden van de commissies van Onderwijsgeschillen op het gebied van passend onderwijs. 

ma 23 mei 2022

Stichting Onderwijsgeschillen zoekt een Office Manager 'een echte duizendpoot' voor 32 uur per week.  

do 12 mei 2022
Foto bij artikel over advies LKC over onderwijskundige ondersteuning aan leerling

Op 12 april 2022 bracht de LKC een advies uit over de onderwijskundige ondersteuning van een leerling. De leerling krijgt individuele begeleiding buiten de klas. De ouders zijn het daar niet mee eens en dienen een klacht in bij de Commissie.

ma 9 mei 2022

Onderwijsgeschillen presenteert haar jaarbeeld over 2021. In het jaarbeeld treft u een aantal interessante artikelen over onder meer het werk van onze commissies. 

di 26 april 2022
Foto bij artikel over rechtsbescherming in het mbo

Op 4 april 2022 is de wet gepubliceerd die de rechtspositie en de rechtsbescherming van studenten in het mbo verbetert. De wet treedt in werking per 1 augustus 2023. 

ma 4 april 2022

Aan de Geschillencommissie passend onderwijs is een geschil voorgelegd over de verwijdering van een leerling van een school voor praktijkonderwijs. De Commissie behandelt het geschil niet als een verwijderingsgeschil, maar als een geschil over de weigering om de leerling toe te laten.

wo 30 maart 2022
vacature

Wil je bijdragen aan een goede organisatie van alle facilitaire werkzaamheden voor ons kantoor en in het bijzonder voor zittingen? Heb je ervaring en affiniteit met audiovisuele ondersteuning? Dan is deze baan iets voor jou!

zo 20 maart 2022

De Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC) ontving klachten over de uitvoering van coronamaatregelen op scholen. In dit artikel leest u alles over de aanpak van de LKC, welke klachten ze wel en niet kan behandelen en voorbeelden uit de praktijk.   

ma 31 januari 2022

We wensen dat 2022 een jaar wordt waarin we via iedere weg volop kunnen leven, werken en leren in elkaars nabijheid!

wo 12 januari 2022

Stijn Voskamp en Jochem Streefkerk onderzoeken i.o.v het Exeprtisecentrum of procedures om geschillen te beslechten voor ouders uniformer kunnen worden. Zij lichten alvast een tipje van de sluier op.

do 23 december 2021

Vond u deze informatie nuttig?

CAPTCHA
We willen graag even valideren of u een echte gebruiker bent.