Kennismaking met Cécile de Vos, nieuwe directeur-bestuurder Onderwijsgeschillen

Per 1 februari 2020 is Cécile de Vos de nieuwe directeur-bestuurder bij Onderwijsgeschillen. Hieronder vertelt Cécile over haar interesse voor het onderwijs en het belang van goede rechtsbescherming voor iedereen.

Cécile de Vos:

“Goed onderwijs brengt voor iedereen gelijke kansen in het leven, scholen zorgen daarvoor. Ik heb altijd gewerkt als adviseur en leidinggevende in het onderwijs, voor en met onderwijsgevenden en onderzoekers. Door mijn werk ben ik het onderwijs steeds belangrijker gaan vinden. Zelf heb ik twee schoolgaande kinderen, uiteraard ervaar ik door hen dagelijks dat de school essentieel is voor hun welzijn en ontwikkeling!

Omdat elke persoon telt, is het belangrijk dat iedere leerling, student of medewerker serieus wordt genomen met een klacht of bezwaar. Mijn ervaring is, dat het vaak best moeilijk is om je weg te vinden als je op zoek bent naar een oplossing van een klacht of conflict. Onderwijsgeschillen ondersteunt scholen – van basisschool tot universiteit – bij het organiseren van goede en onafhankelijke rechtsbescherming. Rechtsbescherming moet altijd eenvoudig te krijgen zijn en de regels hierover moeten begrijpelijk zijn – voor iedereen.

Vanuit deze gedachte over goede en toegankelijke rechtsbescherming ben ik met veel plezier bij Onderwijsgeschillen aan de slag gegaan. In de komende tijd ga ik vooral in gesprek met de partners van Onderwijsgeschillen, zodat de organisatie blijft aansluiten op de wensen en noden vanuit de wereld van het onderwijs.”

 

Lees ook het interview met Cécile de Vos in InfoMR, nr. 1, maart 2020 (uitgave AOb): Spotlight Cécile de Vos: ‘Houd het laagdrempelig’. ‘Praat minder over regels, meer over belangrijke zaken’ 

Vond u deze informatie nuttig?

CAPTCHA
We willen graag even valideren of u een echte gebruiker bent.