Nieuwjaarsbericht

Onderwijsgeschillen is het huis voor onafhankelijke en deskundige geschilbehandeling voor het hele onderwijs. Wij werken hiervoor dankbaar samen met de rechters, pedagogen, wetenschappers, onderwijsexperts en belangenorganisaties die de opdracht van Onderwijsgeschillen ondersteunen.

In het afgelopen jaar hebben wij - net als voorgaande jaren - zo’n 600 zaken behandeld, waarvan in 246 zaken een Commissie uitspraak heeft gedaan. Dit deden wij grotendeels in de luwte met online hoorzittingen en door thuis te werken. Hoogtepunt met een échte bijeenkomst was het symposium over de positie van de leerling bij Onderwijsgeschillen. Het was geweldig om met onze commissieleden, vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en experts als de Kinderombudsman aan onze kwaliteit te kunnen werken.

In 2021 hebben we geleerd over wat er voor nodig is, om iedereen die ons nodig heeft beter te bereiken. Niet alleen leerlingen, ook hun ouders en medewerkers van onderwijsinstellingen moeten eenvoudig weten wat zij kunnen verwachten bij Onderwijsgeschillen. In 2022 zetten we onze deuren verder open, onder meer met een nieuwe website.

Bij Onderwijsgeschillen bent u welkom: fysiek waar dat kan, online als dat gewenst of nodig is. We wensen dat 2022 een jaar wordt waarin we via iedere weg volop kunnen leven, werken en leren in elkaars nabijheid!

Cécile de Vos
directeur-bestuurder Onderwijsgeschillen 

Vond u deze informatie nuttig?

CAPTCHA
We willen graag even valideren of u een echte gebruiker bent.