Terugblik op het WMS congres 2009 

Op vrijdag 6 november 2009 vond het jaarlijkse WMS-congres plaats in de ReeHorst in Ede. Dit jaar was het thema communicatie. Het congres, met twee plenaire onderdelen en een keur aan workshops, werd wederom goed bezocht.

Ondanks het feit dat het project WMS is afgesloten en de onderwijsorganisaties​ de voorlichting hebben overgenomen, blijft het jaarlijkse congres met subsidie van OCW voortbestaan. Ook de website infowms.nl en de MR-prijs blijven door de gelden van het ministerie mogelijk. Dat er behoefte blijkt te bestaan aan een jaarlijks medezeggenschapscongres was wel duidelijk aan het hoge aantal inschrijvingen. 

Voormalig WMS-projectleider Rob de Koning opende het plenaire programma en keek terug op het evaluatierapport. Na zijn presentatie ging Rob de Koning over tot het uitreiken van de MR-prijzen aan vier winnaars. De prijzen zijn naar MR's gegaan die de communicatie met de achterban goed, maar ook op een boeiende wijze heeft weten te regelen. De volgende scholen zijn in de prijs gevallen:

  • Stichting Prisma-SPO

  • Leerplein055

  • het Lindecollege

  • de leerlinggeleding van het Duhamelcollege​

Downloaden

Het volledige juryrapport

Vervolgens nam presentator, dichter, journalist en columnist Hans van Willigenburg het stokje over voor de inleiding over communicatie. 
Na de eerste ronde workshops volgde een voorstelling van standup comedian annex illusionist George Parker. Hij noemt zichzelf ‘magician between imagination and reality’. Een bijzonder inspirerend optreden, waarbij Parker zijn communicatietips verpakte in goocheltrucs.