Drukbezocht WMS congres in Ede rond thema’s passend  onderwijs en Versterking medezeggenschap

Op 12 november 2014 vond in de ReeHorst in Ede het 8e landelijke WMS congres plaats onder de titel ‘Medezeggenschap: sterker, beter, passend’. Het congres werd dit jaar georganiseerd door Onderwijsgeschillen, het Steunpunt medezeggenschap passend onderwijs en het project Versterking medezeggenschap. Met 375 deelnemers was het congres volgeboekt. Dit jaar werden 46 workshops aangeboden, waarin de invoering van passend onderwijs en versterking van medezeggenschap centraal stonden.

Voorafgaand aan de workshops vond het plenaire gedeelte plaats, waarin Hilde Mertens, directeur/bestuurder van Onderwijsgeschillen, het congres heeft geopend. Daarna volgde de kick off van het project Versterking Medezeggenschap door projectleider Philippe Abbing. In een korte video liet hij zien hoe de evaluatie van de Wms heeft geleid tot het project en wat de belangrijkste thema’s van het project zijn. De video kunt u hieronder bekijken. Vervolgens zoomde Jan de Vos, projectleider van het Steunpunt medezeggenschap passend onderwijs, in op de activiteiten van de scholen, besturen en samenwerkingsverbanden met betrekking tot passend onderwijs.
Het plenaire gedeelte werd afgesloten door keynote-speaker Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut, die inging op het thema ‘samenwerken’.

Tijdens het congres werd de vernieuwde website infowms gepresenteerd. De website biedt als vanouds informatie over ontwikkelingen in de Wms. Maar daarnaast is op de site nu ook alles te vinden over het project Versterking Medezeggenschap. Ook alle producten van het project, zoals het Advies goede medezeggenschap en de Handreikingen goede medezeggenschap, zijn daar terug te vinden.

Presentaties van de workshops en inleidingen

Hieronder treft u een groot aantal van de presentaties en de workshops, van het WMS congres Medezeggenschap: sterker, beter, passend,  gehouden op 12 november 2014 in Ede.