Wilt u een zaak indienen?

Als u een zaak indient bij één van onze commissies, onderzoeken wij eerst of de Commissie de zaak in behandeling kan nemen. U vindt informatie over de bevoegdheid van de desbetreffende Commissie op de commissiepagina. Ga daarvoor naar: https://onderwijsgeschillen.nl/commissies

Is de school of de instelling bij de Commissie aangesloten?

Voor de meeste commissies is de school of de instelling automatisch aangesloten op grond van de wet of de cao.
Voor een aantal commissies is de school of de instelling niet automatisch aangesloten. Dat zijn:

Bij deze Commissies kunt u alleen een zaak indienen als de school of de instelling ervoor heeft gekozen zich bij de Commissie aan te sluiten. Informatie hierover vindt u in de schoolgids, op de website van de school of kunt u opvragen bij het bestuur van de school of de instelling.
Meer informatie over de Commissie vindt u op de commissiepagina’s.

Hoe dient u een zaak in?

U kunt een zaak indienen bij de Commissie met een druk op de blauwe knop 'Zaak indienen' of klik op Zaak indienen. U vraagt daarmee om een uitspraak van de Commissie of u vraagt om mediation. Een zaak is pas bij ons ingediend als de indiener na registratie op de knop verzenden drukt. Heeft u hierbij onze hulp nodig? Maakt u dan gebruik van het contactformulier of bel ons op 030 - 280 9590. Wij helpen u graag verder.

Registratie en persoonlijke internetpagina

Als u een zaak indient registreren wij uw gegevens. U krijgt van ons per e-mail een gebruikersnaam en wachtwoord voor een persoonlijke internetpagina (PIP). De stukken die u heeft ingediend, kunt u terugvinden op uw PIP. Ook voor de wederpartij maken wij een PIP aan. De PIP van de wederpartij koppelen wij aan uw PIP. Zowel de indiener van een zaak als de wederpartij zien dezelfde stukken. Ook wij plaatsen stukken voor de zaak op uw PIP. U ontvangt een e-mail als er berichten of documenten op de PIP zijn geplaatst.

Heeft u een vraag?

Vragen kunt u ons stellen via het contactformulier. Vragen die veel gesteld worden, kunt u terug lezen op veelgestelde vragen

Hoe gaat het verder?

Wij onderzoeken eerst of we de zaak in behandeling kunnen nemen. Daarnaast onderzoeken wij of uw zaak compleet is ingediend. Om uw zaak op zo kort mogelijke termijn te kunnen behandelen helpt het om de zaak zo volledig mogelijk in te dienen. Als de zaak compleet is vragen wij bij de wederpartij verweer. Komt een zaak bij de Commissie dan krijgen partijen een uitnodiging voor de zitting. Bij de zitting kunnen partijen hun standpunt mondeling toelichten. Na de zitting volgt de uitspraak van de Commissie.

Mediation

Er zijn ook andere mogelijkheden om zaken te behandelen zoals mediation. U kunt mediation aanvragen via de blauwe knop 'Zaak indienen’. Wij nemen dan contact met u op om te bespreken of mediation mogelijk is.

Bescherming van uw persoonsgegevens

Onderwijsgeschillen werkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U leest meer over de bescherming van uw persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.